TORNAR

 

dijous, 27 de maig de 2010 00:00

 

 

La Comissió Europea ha aprovat avui una normativa comunitària que té com a objectiu reduir els costos de les reparacions i acabar amb alguns abusos, com la derogació de la garantia d'un cotxe si el comprador no fa el manteniment als tallers oficials de la marca.

 

Això obre les portes als tallers independents i als fabricants de peces no oficials, que, després de l'entrada en vigor de la norma, tindran accés a la informació tècnica dels vehicles perquè hi hagi una major competència en la fase de manteniment, que suposa el 40% del cost del cotxe. Amb aquesta normativa, que entra en vigor l'1 de juny de 2010, es facilita la utilització de peces de recanvi alternatives a les oficials de la marca, repercutint de manera positiva en les butxaques dels usuaris.

 

Sobre aquest assumpte ha parlat el Vicepresident de la Comissió i Comissari de Competència, Joaquín Almunia, impulsor d'aquesta reforma: "Crec fermament que el nou marc reportarà avantatges perceptibles per als consumidors, en reduir les despeses de reparació i manteniment, que representen una part excessiva del cost total d'un vehicle al llarg de la seva vida. També reduirà els costos de distribució gràcies a l'eliminació de les normes massa restrictives".

 

Podràs passar la revisió on vulguis sense perdre la garantia

 

A partir de juny, els fabricants d'automòbils no podran supeditar l'aplicació de la garantia al fet de passar les revisions als tallers oficials, encara que sigui un simple canvi d'oli. Tanmateix, el que sí que poden exigir les marques és que les reparacions cobertes per la garantia es realitzin en els seus centres autoritzats, ja que són ells els que paguen.